le url is

Profilaxie Dentară

Profilaxia dentară se ocupă cu prevenirea apariției bolilor dentare prin consulturi periodice, îndepărtarea plăcii bacteriene și a tartrului, a colorațiilor externe dentare, sigilări dentare, fluorizări profesionale și oprirea în evoluție a cariilor incipiente.

albire.jpg

Igienizarea profesională

lgienizarea profesională se face cu ajutorul aparatului de detartraj ultrasonic și completează cu periaj profesional și igienizare suplimentară cu jet de bicarbonat (airflow) și apă.

Sigilarea dentară

Sigilarea dentară este o metodă de prevenire a cariei dentare și se face atât la dinții temporari (de lapte), cât și la cei permanenți, de obicei imediat după ce au erupt. Dinții definitivi se sigilează astfel: molarii de 6 ani și 12 ani, dar și pe premolari în intervalul de vârsta 6 – 15 ani.

Sigilarea șanturilor și fosetelor ocluzale (cele cu care mestecăm) este considerată cea mai sigură metoda de profilaxie primară, fiind o metodă de imunizare a acestor suprafețe.

Fluorizari topice

Fluorizarea realizată în cabinetul stomatologic este o fluorizare topică (locală). Fluorizarea este un tratament neinvaziv, nedureros. Aceasta constă în aplicarea fluorului sub forma de lacuri sau geluri prin intermediul unor gutiere sau direct pe suprafața dinților.

Fluorizarea se efectueaza numai dupa ce suprafețele dentare au fost igienizate corespunzător prin detartraj și periaj profesional. Preparatele utilizate pentru fluorizare în cabinetul stomatologic conțin o concentrație mult mai mare de fluor decât cea din pastele de dinți sau apele de gură.

Fluorizarea profesională dureaza doar câteva minute. După tratament nu trebuie să clătiți sau să consumati alimente și lichide cel puțin 30 de minute pentru a permite dintelui să absoarbă fluorul ajutând astfel la repararea leziunilor carioase microscopice. În funcție de starea sănătății orale vă este recomandat să reveniti pentru fluorizare o dată la 3, 6 sau 12 luni.